dissabte, 30 de març del 2013

Xerrada informativa sobre el fracking, la fractura hidràulica, a Ulldecona

 
Dissabte 30 de març, a les 19.00 hores, i a la sala de plens de l'Ajuntament d'Ulldecona.


Xerrada informativa sobre la fractura hidràulica ("fracking").


Vine i informa't!!


Amb la participació de membres de la Plataforma Antifracking de les comarques de Castelló i també del moviment contra el fracking de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre.


_________________________________________________________


Set pobles de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta estan afectats per un permís d’extracció d’hidrocarburs mitjançant la fractura hidràulica o “fracking”, una tècnica que injecta a altes pressions grans quantitats d'arena, aigua i materials químics que fracturen el subsòl i alliberen gasos naturals i fins i tot petroli.

41 municipis de l'Alt Maestrat, el Baix Maestrat i els Ports també estan directament afectats mitjançant la sol·licitud d'una empresa de perforar la pràctica totalitat dels termes municipals del nord del País Valencià. Entre els quals Sant Jordi, Sant Rafael del Riu, Traiguera i Vinaròs; pobles que limiten amb Ulldecona.

Ulldecona ha sigut el primer municipi de les Terres de l’Ebre en rebutjar el fracking.

La fractura hidràulica pot tindre conseqüències nefastes per a les activitats tradicionals d'aquest territori, posant en perill la nostra economia, el nostre mediambient i el futur de la nostra gent.

Les exploracions mitjançant “fracking” segueixen suspeses en països com França, mentre no es tinguin més dades sobre la tècnica. Als EUA s'han realitzat alguns reportatges molt guardonats com "Gasland" (de Josh Fox) en el qual es plasma el perillosa que pot ser la tècnica i en el qual s'aprecien problemes a les aigües subterrànies i fins i tot explosions en barrejar-se els gasos i productes químics amb l'aigua potable, la qual cosa ha comportat problemes de salut per als veïns d'aquests pous.

_________________________________________________________
_________________________________________________________

Per estar al dia sobre la fractura hidràulica, i la Plataforma Antifracking de les comarques de Castelló: www.facebook.com/PlataformaAntiFrackingComarquesDeCastello 
_________________________________________________________
_________________________________________________________


La xerrada, oberta a tothom, forma part de les activitats de la 3a BICICLETADA PER LES TERRES DE L'EBRE 2013, que enguany finalitzarà lo seu recorregut a Ulldecona.

Esta tercera edició de la bicicletada se celebrarà els pròxims 28, 29 i 30 de març. Emmarcada dins d’un ambient lúdic i festiu, a més de conèixer lo nostre territori, no hi faltarà el component reivindicatiu i de mostrar les resistències i alternatives que s’estan teixint arreu de les terres ebrenques. El recorregut de la tercera bicicletada permetrà passar per tres de les comarques ebrenques, sortint des de la Terra Alta i arribant fins al Montsià. Los pobles i llocs on s'hi farà parada seran: el Pinell de Brai, Aldover, Tortosa, Coll de l’Alba, Deltebre i Ulldecona.

Per participar-hi, trobareu tota la informació a:

_________________________________________________________


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada